Ponekad, umjesto da satima provodite vrijeme pripremajući složene obroke, jednostavno poželite naručiti nešto ukusno i brzo. Uživanje u dostavi s vremena na vrijeme sasvim je u redu, ali prije nego što okrenete broj lokalne pizzerije, isprobajte ovaj brzi recept za “lažnu” pizzu. Čak i ako vam frižider nije pun, ne brinite se – vjerojatno već imate sve što vam treba za ovu ukusnu alternativu!
Sastojci:
- mozzarella (ili neki drugi sir koji imate)
- lisnato tijesto
- pasirana rajčica
- bosiljak
- origano
- sol i šećer
Priprema:
Pripremite lim i postavite papir za pečenje. U lim stavite dva lisnata tijesta (izvaljana na debljinu od par milimetara) jedno na drugo. Tijesto poklopite unutarnjom stranom tanjura koji će služiti kao šablona. Tijesto koje viri iz tanjura odrežite nožem. Nakon toga maknite tanjur i donje tijesto namažite pasiranom rajčicom u koju, ako želite, možete dodati malo bosiljka, origana ili drugih začina te prstohvat soli i šećera.

Potom dodajte sir i poklopite drugim krugom od tijesta. Sredinu kruga od tijesta lagano pritisnite čašom okrenutom prema dolje te nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške. Svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite dva puta oko svoje osi te premažite sirovim jajetom. Pizzu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Batat pizza – bezglutenska pizza s jedinstvenom korom
- Pizza sa špinatom na francuskom kruhu – recept koji će svi obožavati
- Pizza od patlidžana: Brzo, zdravo i bezglutensko jelo







