U vinu možemo uživati pijuckajući ga, a možemo ga dodati u jelo i stvoriti divnu harmoniju okusa. Važno je imati kvalitetno vino i kvalitetne namirnice. Zato odaberite vino i piletinu vrhunske kakvoće i uživajte u rapsodiji okusa koji vam je povodom Martinja pripremila Vedrana Orlović, autorica bloga Kefirolicious.
Sastojci:
- 2 pileća bataka sa zabatkom
- 1 veći batat
- 1 veća tikvica
- 300 g crnog grožđa
Sastojci za umak:
- 250 ml vrhunskog crnog vina
- 1 jušna žlica meda
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 2 čajne žlice senfa sa zrncima gorušice
- 1 čajna žlica naribanog svježeg đumbira
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 °C. U zdjelicu dodajte sve sastojke za umak, pjenjačom pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali. Batat narežite na kockice veličine oko 2 cm, a tikvicu na kolutiće debljine oko 1 cm.
Grožđe operite i lagano osušite s papirnatim ručnikom. U dublju tavu ili plići lonac (što vam je draže ili pri ruci) rasporedite piletinu, prelijte s umakom pa dodajte povrće i grožđe.
Poklopite tavu/lonac s poklopcem ili s aluminijskom folijom koju ćete dobro učvrstiti oko rubova. Folija ne bi trebala doticati piletinu i povrće (zato nam treba dublje posuđe).
Tako zatvorenu piletinu pecite 1,5h. Zapravo, piletina i povrće se kuhaju u umaku od vina. Nakon 1,5h otklopite piletinu ili uklonite foliju i pecite još 20 minuta kako bi piletina dobila zlatnožutu boju.
Poslužite toplo uz veliku salatu i uživajte u okusima!
Pročitaj i ovo:
- Bezglutenske američke palačinke savršeno pašu uz domaći džem od smokava
- Overnight chia puding je slasna opcija za početak dana
- Smoothie sa smokvama kao hranjivi i ukusni kolač u čaši
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji ispiriraju i mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!