Bez ukusnih medenjaka teško možemo zamisliti blagdane. Onaj tren kad se domom proširi njihov prepoznatljiv miris znamo da je Božić iza ugla pa ih tako nećemo preskočiti ni ove godine. S obzirom na to da su jedni od najpopularnijih božićnih kolačića, ne čudi da postoji niz sjajnih recepata. No, ovoga puta radimo nešto drukčije – medenjake po austrijskoj recepturi koju smo preuzeli sa stranice austria.info. Mirišu nam već i preko fotografije, a vama?
Sastojci:
- 500 g raženog brašna
- 120 g maslaca
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 120 g šećera u prahu
- 250 g meda
- 2 jaja
- 2 paketića začina za medenjake
- 1 žličica cimeta
- limunova korica (naribana, netretirana)
- 50 g ribanih oraha
- 1 jaje (za premazati)

Priprema:
Najprije raženo brašno pomiješajte s praškom za pecivo te u to umrvite maslac. Zatim dodajte šećer u prahu, začine, fino naribanu limunovu koricu, med i jaja.
Potom zamijesite tijesto i ostavite da miruje barem sat vremena. Nakon toga ga izvaljajte i izrežite u željene oblike. Prije pečenja ih premažite jajetom i posipajte orasima. Po želji ih možete ukrasiti i šećernom glazurom, kandiranim voćem ili nekim drugim dodacima.
Savjet više:
Kod mirovanja medenjaka mogu se dodati i kriške jabuka. Zahvaljujući njima medenjaci neće biti tvrdi, a dobit će jedinstvenu aromu.
>> Za više recepata i ostalih zanimljivih tema posjetite: www.austria.info.hr
Pročitaj i ovo:
- Pobjednički božićni kolačići od bundeve
- Božićni keksići kojima će malo tko uspjeti odoljeti!
- Best of božićni kolači

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







