Ovaj originalni recept za božićne kolačiće od bundeve našoj čitateljici donio je vrijednu nagradu – knjigu Snaga sirovog. Nama je jedino preostalo da u božićnom duhu ovaj recept podijelimo s vama i dozvolimo vam da i vas oduševi. Sama autorica kaže za svoje kolačiće kaže da su: ˝elegantna, zdrava i ukusna sezonska slastica˝ – mi se u potpunosti slažemo s njom.
Opaska: naslovna fotografija je samo ilustracija
Božićni kolačići od bundeve
Sastojci
Kora:
2/3 šalice oraha
1/3 šalice badema
1/3 šalice datulja
1/4 šalice kokosovog brašna
prstohvat soli
1-2 žličice vanilija
Priprema
Samljeti bademe u brašno.
Dodajte orahe, kokos i sol, miksati.
Dodaj datulje i jedna žličica vode. Miksati do tijesta.
Tijesto će se držati zajedno kad se pritisne u ruci. Ako još uvijek malo izmrvljena dodati još 1/2-1 žličica vode i puls kratko.
Pritisnite na dno kalupa.
Krema
1/2 šalice datulja
1/2 šalice bademovog mlijeka
1 žličica vanilije
3 žlice agava sirupa
1 1/2 šalice bundeve pirea
1 1/2 žličice cimeta
1/4 šalice + 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
Pastu od datulja, mlijeko, vaniliju i agava sirup miksajte u multipraktiku ili blenderu do glatke kreme. Dodajte bundevu i začine. Miksajte do kaše što je više moguće.
Dodajte kokosovo ulje i miksajte opet.
Rasporedite ravnomjerno po kori pomoću lopatice.
Stavite u hladnjak na 12 sati (ili preko noći).
Napomena: Budući da je punjenje mekše, jednostavno zamrznite na oko sat vremena prije rezanja.
Šlag
3/4 šalice kokosovog mlijeka
3/4 šalice indijskih oraščića
3 žlice agava sirupa
1 1/2 žličica limunovog soka
1 žličica vanilije
prstohvat soli
1/3 šalice rastopljenog kokosovog ulja
Pomiješajte sve, osim kokosovog ulja do glatke kreme s velikom brzinom (važno je da indijski oraščići budu u potpunosti izmiksani).
Dodajte ulje i miksati dok se ne poveže.
Ulijte u posudu.
Stavite na vrh ohlađenog kolačića od bundeve.
U slast!