Advertisement
Ksenija Krajina Pokupec, dr. med.

Šalica čaja – mastopatija, ciste i bolest jetre

Dr. Ksenija Krajina-Pokupec u svojoj kolumni Šalica čaja - šalica zdravlja odgovara na pitanja troje naših čitatelja

 Šalica čaja – mastopatija, ciste i bolest jetre

Pozivamo čitatelje da se svojim pitanjima vezanim uz primjenu ljekovitog bilja kod raznih tegoba što aktivnije uključe u kreiranje kolumne dr. Krajina Pokupec „Šalica čaja – šalica zdravlja“ te da ih šalju na mail botana.zg@gmail.com

Fibrocistična mastopatija
 
Pitanje:
 
Imam bolne dojke, a nađene su mi ciste i jedna kvržica. Dijagnoza je fibrocistična mastopatija. Boli me i strah me je, a doktor mi nije dao nikakvu terapiju.Može li mi pomoći terapija biljkama i mogu li vam se javiti ill barem poslati svoje nalaze? 
R.F. Iz Požege
 
Odgovor dr. Ksenija Krajina-Pokupec:
 
Za kvržice i cistu na dojci imam odličnu i već godinama dokazanu terapiju.Čaj i kapi protiv vaše mastopatije piju se nekoliko mjeseci, a dojke se mažu kremom.U čaju su ljekovite biljke koje smanjuju bolove i probadanja u dojkama, smanjuju ciste i fibroadenome. Moje pacijentice kažu da su presretne jer su im se ciste i kvržice "posušile"- nema ih više.
 
Tu zaslugu pripisujemo imeli, zlatnici, maslačku, fitoestrogenskim i nekim drugim biljkama.Uz čaj se piju kapi u početnoj dozi od 50 kapi a zatim se doza pojačava, a i neke biljke s vremenom mijenjam i prilagođavam svojim pacijenticama ovisno o novim kontrolnim nalazima i ovisno o tome kako se osjećaju.Početna terapija - čaj,kapi i krema su za mjesec dana pa mi se javite. Što prije krenemo prije ćemo stići do cilja - vašeg zdravlja.
 
Ciste na bubrezima
 
Pitanje:
 
Poštovana, star sam 43 godine i već godinama imam dijagnozu cisti na bubrezima koje mi ne stvaraju nikakve probleme. Krvne i pretrage urina su potpuno uredne, kreatinin i ureja također, nemam učestale upale bubrega i mjehura. Zanima me postoji li mogućnost da fitoterapija pomogne u ovom slučaju jer bih se ipak volio riješiti ove bolesti, bez obzira što mi ne stvara probleme. 
Bojan 
 
Odgovor dr. Ksenija Krajina-Pokupec:
 
Iako vam ciste na bubregu ne stvaraju probleme ipak ih treba tretirati fitoterapijom.Svojim pacijentima preporučujem čaj i kapi kojima se ciste smanjuju, nestaju, a ujedno se cuva bubrežna funkcija. Biljke poput imele, preslice, rusomače, zlatnice...djeluju imunološki, protutumorski(ciste su, naime, dobroćudne tvorevine) protuupalno i diuretski.Uz čaj se piju i biljne kapi za bubrežne ciste.Javite mi se pa mogu pogledati vase nalaze, porazgovarati s vama i onda složiti terapiju.Ukoliko niste u Zagrebu terapiju vam šaljem i postom-pouzećem.
 
Sklerozirajući kolangitis i ulcerozni colitis
 
Pitanje:
 
Sretan Božić, ne znam da li je slučajno ili Božji put da sam došla do vaše adrese. Sin od 26 god. ima ovu groznu dijagnozu - primarni sklerozirajući kolangitis i ulcerozni colitis. Bilijarni kanali oštećeni,funkcija jetre sačuvana.Očajna sam ! Da li možete pomoći  ( i sama sam završila srednju farmac.-kozm .školu , a nakon toga med. lab. dijagnostiku.)
Marija
 
Odgovor dr. Ksenija Krajina-Pokupec:
 
Na vaše pitanje mi je teško odgovoriti jer su podaci o oštećenju žučnih kanala nedostatni da vašem sinu odredim terapiju.Za jetru i žuč te cjelokupni metabolizam ima puno farmakološki ispitanog i djelotvornog bilja i sigurno mu mogu pomoći.No ja uvijek tražim nalaze i razgovor s pacijentom i pripremam ciljanu terapiju. Dostavite mi nalaze.Hvala.
 
 
 Radno vrijeme:
Pon, Sri 9-13
Ut, Čet - 14-18
Pet - ne radimo
 
 
BOTANA FITOCENTAR d.o.o.
Fito i aromaterapija, savjetovanje, nutricionizam, edukacija i masaža.
Adresa: Konjička 3, Zagreb
Tel: 01/3839-096

 

 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  •  Šalica čaja – mastopatija, ciste i bolest jetre - komentira nehla nehla

    Poštovana,

    interesuje me budući da nisam iz Hrvatske da li postoji mogućnost dostave preparata u BiH?

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se