Teško da bismo mogli zamisliti ljeto (ili život) bez sladoleda, a naša Vedrana Orlović, ovoga nam je puta pripremila dvije zdrave varijante s domaćim kefirom. Ova ‘majstorica’ za kefirna zrnca, koja je svoju strast pretočila u popularni blog Kefirolicius, ne samo da s kefirom priprema ukusna jela i slastice, već se bavi i fotografijom – a njene fotografije Ljubičastog i Zelenog sladoleda, naprosto pozivaju da se upustite u pripremu ovog ledenog osvježenja. Sudeći prema receptima, priprema je brza i jednostavna, a rezultate ćete još dugo pamtiti – čak i onda kada popuste ljetne vrućine.
Za ljubičasti sladoled
- 2 smrznute banane
- 3 šake svježih ili smrznutih borovnica
- 10 listova svježeg bosiljka
- 10 jušnih žlica domaćeg mliječnog kefira
- 1 čajna žlica cimeta u prahu
Za zeleni sladoled
- 2 smrznute banane
- 1 zreli avokado
- sok pola limete
- 1 čajna žlica svježeg naribanog đumbira
Priprema
Posebno izblendajte sastojke za ljubičasti sladoled i posebno za zeleni.
Obje smjese trebaju biti kremaste. Prelijte ih u zasebne posude, poklopite posude i stavite u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta prije posluživanja kako bi se sladoled malo “opustio”.
Bez obzira kako ste odlučili poslužiti ove sladolede, na kornetu ili u zdjelici, osvježenje je zagarantirano!
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Hrskave borovnice iliti granola s voćem
- Tortica s makom i domaćim mliječnim kefirom by Vedrana Orlović
- Vedrana Orlović: Utječu li bakterije u crijevima na naše mentalno zdravlje?

Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







