Što je prosinac bez fritula? Svi ostali mjeseci! No, šalu na stranu, ako volite fritule, ali ih ne jedete često, 12. je mjesec idealno vrijeme za guštanje u njima. Pomoću recepta u nastavku možete pripremiti najukusnije loptice do sada!
Suhi sastojci
- 200 g bezglutenskog brašna
- 1/4 čajne žlice ksantan gume
- 2 čajne žličice cimeta
- 1 čajna žličica mljevenog muškatnog oraščića
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jušne žlice šećera šećerne trske
Mokri sastojci
- 150 ml mliječnog domaćeg kefira
- 2 jaja
- jušna žlica ruma
- jušna žlica ekstrakta vanilije
Dodatno
- ulje za pečenje fritula
- 2 jabuke
Priprema
Jabuke ogulite i sitno naribajte te ostavite sa strane. U dublju posudu dodajte suhe sastojke, dobro ih izmiješajte pa im dodajte mokre sastojke i sve opet dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Iz naribanih jabuka istisnite višak tekućine, dodajte ih u smjesu i sve dobro izmiješajte. U dubljem loncu ugrijte ulje. Dodajte ulja koliko je potrebno da ispuni lonac oko 3 cm od dna. Žlicom ili grabilicom za sladoled uzimajte tijesto i lagano ga dodajte u zagrijano ulje.
Pecite fritule dok ne dobiju zlatno žutu boju s obje strane. Poslužite uz domaći džem, rastopljenu čokoladu ili ih jednostavno pospite s malo mljevenog šećera. U slast!
Više slasnih recepata vas očekuje na blogu: www.kefirolicious.com
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Bezglutenski kruh s bundevom i mliječnim kefirom
- Vedrana Orlović: Kako brinuti o sebi i o svojoj probavi u hladnije doba godine?
- Vedrana Orlović: Hrskave borovnice iliti granola s voćem

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







