Što može biti bolje od spoja voća i čokolade? Upravo se ta dva sastojka sljubljuju u ovom super sočnom kolaču – čokoladnim browniejima s malinama. Maline daju malu količinu svježine ovom dekadentnom čokoladnom desertu, koji je povrh svega super lako za napraviti (traži otprilike 45 minuta vašeg vremena) i još dolazi u verziji bez glutena.
Sastojci:
- 1/3 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
- 3 velika jaja
- 1/2 šalice kokosovog šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice bademovog brašna
- 1/3 šalice nezaslađenog kakao praha
- prstohvat morske soli
- 1/2 čajne žličice sode bikarbone
- 1/3 šalice komadića tamne čokolade
- 1 i pol šalica malina, grubo narezanih
- 1/2 šalice malina (za dekoraciju)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
U zdjeli srednje veličine razmutite jaja, zatim dodajte ohlađeno kokosovo ulje, kokosov šećer i ekstrakt vanilije te pomiješajte zajedno.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – bademovo brašno, kakao prah, sol i sodu bikarbonu. Dodajte suhe sastojke vlažnim sastojcima i promiješajte dok se ne sjedine. Dodajte komadiće tamne čokolade i pola šalice malina u smjesu i promiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljeni lim za pečenje. Dodajte preostalu šalicu malina na vrh smjese.
Pecite 20-25 minuta. Kolač bi trebao biti čvrst oko rubova i na vrhu, ali mekan i kremast u sredini.
Pustite da se hladi 10 minuta, a zatim stavite i posljednjih pola šalice malina na vrh. Pričekajte da se ohladi prije rezanja i serviranja.
Pročitaj i ovo:
- Čokolada zdrava za srce
- Vruća lješnjak čokolada za hladne zimske noći
- Zdravo, a čokoladno: Avokado mousse koji će oduševiti vaš nepce
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!







