Jeste li se i vi zaželjeli fine vruće čokolade koja vas može zagrijati u hladnim zimskim danima? Ako je odgovor potvrdan, donosimo vam slasni recept lješnjak čokolade koju je za vas priredila Helena Jakoliš s bloga Zdravo i slasno. Lješnjak čokolada je spoj lješnjaka kakaa i rogača koji će vam izmamiti osmijeh na lice i vratiti vas, barem na trenutak, u djetinjstvo.
Sastojci:
-500 ml bademovog mlijeka
-80 ml kokosovog mlijeka
-3 žlice kakao praha
-1/2 žlice rogača u prahu
-3 žlice domaćeg čoko namaza
-3 žlice samljevenih lješnjaka
-3 žlice rastopljenog kakao maslaca
-1 žličica vanilije u prahu
-1/2 žličice cimeta
-3 žlice kokos šećera
-3 -4 žlice meda
-1 1/2 velika žlica aru praha pomiješana sa 3 žlice hladne vode
Domaći čoko namaz ćete dobiti ako 3-4 žlice samljevenih lješnjaka pomiješate u blenderu s 2 žlice kakao praha i 2 žlice rastopljenog kakao maslaca, dodajte med i promiješate. Pomiješajte aru prah sa hladnom vodom i ostavite sa strane. U lonac za kuhanje stavite mlijeko badema i kokosa, lagano zagrijte, dodajte polako sve ostale sastojke, osim kakao maslaca i aru praha, lagano miješajte pa dodajte kakao maslac i na kraju dodajte mješavinu aru praha i vode. Miješajte na laganoj vatri oko 5 minuta dok ne zgusne.