Blagdani su gotovo nezamislivi bez čokoladnih kuglica, uvaljanih u šećer ili kokosovo brašno, punjenih bademima, orasima ili lješnjacima – sigurno smo da će se naći i na vašem blagdanskom stolu. No, blagdani su i vrijeme kada se za slastice troše tone i tone bijelog rafiniranog šećera koji baš i nije zdrav – Romina Mlinarević uči vas kako napraviti zdravu varijantu ovih slastica u kojima je jedino sladilo ono agavino.
Sastojci
100 g datulja
100 g suhih marelica
200 g indijskih oraščića
20 g kakao praha
100 g kakao maslaca
20 ml agava sirupa (ako želite)
kokos za uvaljati kuglice
Postupak
Datulje i marelice namočite u toploj vodi pola sata. Kakao maslac rastopite na pari u posudi tople vode. Sameljite indijske oraščiće.
Ubacite ocijeđene datulje i marelice u multipraktik, sameljite ih uz postepeno dodavanje rastopljenog kakao maslaca te agava sirupa po želji (Romina ne stavlja niti slad jer smatra kako su datulje i marelice dovoljno slatke)
Samljevene indijske oraščiće dodajte na kraju i pomiješajte sve sastojke u kompaktnu masu. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u kokos ili po želji i stavite u hladnjak da se stegnu.