Ponekad smo bez mašte kada treba osmisliti prilog koji ne sadrži tjesteninu, krumpir, brašno ili rižu, no autorice Prve LCHF kuharice, Anita Šupe i Ariana Miljević Bugenvilija dobro znaju kako napraviti takve priloge – uživajte u Kuglicama od buče, napravljene prema receptu koji ćete pronaći u poglavlju „Prilozi“ Prve hrvatske LCHF kuharice.
Sastojci:
– jedna hokaido bundeva (otprilike 700 grama)
– 200 grama svježeg sira
– 200 grama ribanog sira
– 2 jaja
– 2 žlice posija
– 1 žlica psyllium praška
– sol, papar, muškatni oraščić
Priprema:
Bundevu prerežite na pola i očistite od vlakana i sjemenki, pa posolite iznutra.
Stavite je peći na 180°C otprilike 45 minuta ili dok nije pečena. Zatim žlicom ostružite meso pečene bundeve i dobro ispasirajte.
Kada se ohladi, u bundevu dodajte jaja, mladi sir i začine. Kušajte pa dosolite još po ukusu. Sad umješajte pola količine ribanog sira, psyllium i posije pa sve fino izradite mikserom u glatku gustu smjesu. Ako je smjesa prerijetka, dodajte još posija ili psylliuma.
Oblikujte kuglice veličine oraha i kuhajte ih u posoljenoj proključaloj vodi oko 5 minuta. U vatrostalnu zdjelu malo namašćenu složite gotove kuhane kuglice, posipajte ostatkom naribanog sira i zapecite u pećnici petnaestak minuta na 200 stupnjeva. Odličan su prilog pašticadi ili dinstanom mesu divljači.