Pita od špinata i fete obogaćena je pinjolima koji će joj dati posebnu aromu i dašak Mediterana. Sve recepte Pamele Konjevod kao i točne omjere sastojaka ovoga jela možete pogledati na stranici Kuhari.com.
Nadjev
Na tavi bez masnoće kratko popržite pinjole, ako ih nemate, bademi će biti dostatna zamjena iako ih možete potpuno preskočiti.
U zdjeli pomiješajte 5 jaja, razmrvljenu fetu, izribani sir, origano, malo papra i maslinovog ulja, kad pinjoli dobiju lagano boju ubacit ih u zdjelu također.
U tavu u kojoj ste pržili pinjole dodajte maslinovog ulja ( može i komad maslaca) te ubacite špinat.
Špinat najbolje dodavati dio po dio kako se bude njegov obujam smanjivao, začiniti sa soli i muškantnim oraščićem.
Miješati i paziti da vam ne zagori, a u međuvremenu pripremiti kore.
Kore
Odrežite papir za pečenje malo veći od veličine kora za štrudle, smočite, zgužvajte i ocijedite.
Papir za pečenje malo nauljite te stavite prvi sloj kora za štrudlu.
Nauljite s maslinovim uljem te pospite kajenskim paprom te ponovite postupak sa ostala dva sloja.
Pita
Kad je špinat gotovo umiješajte ga u ostatak smjese.
Papir za pečenje s korama premjestite i složite u tavu u kojoj ste pripremili špinat (višak papira odrežite) te napunite nadjevom.
Naribajte još sira, složite krajeve kora.
Tavu vratite na jaku vatru 2-3 min da bi pita dobila hrskavost.
Nakon toga je stavite peći na 200stupnjeva 20ak min ili do zlatno smeđe boje.
Uz multitasking gotovo za čas.
p.s. Ako nemate pri ruci kajenskog papra, pomiješajte obični papar sa mljevenim chilijem i s time pospite kore