Palačinke, pa tko ih ne bi volio? Mogu se pripremiti na stotinu načina i nikad vas ne iznevjere. Mlada kuharica Nikolina Dianežević u palačinke je zamotala pravi hranjiv i cjelovit obrok idealan za ljetne dane. Za točan omjer namirnica ovog ukusnog recepta posjetite stranicu Kuhari.com, a u produžetku možete pročitati kako se priprema.
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
PRIPREMA POVRĆA
Korabicu ogulite, narežite na kockice i prokuhajte 10-tak min u slanoj vodi da omekša. Ocijedite.
Ljutiku sitno nasjeckati.
Rajčice blanširajte tako što ćete im zarezati križić na gornjoj i donjoj strani i potopiti na 2-3 min u kipuću vodu. Nakon toga ih preliti hladnom vodom i oguliti kožicu. Odstraniti i sjemenke i narezati meso na kockice.
Tikvice narezati na kockice.
PALAČINKE
Od brašna, jaja i mlijeka pjenjačom izraditi tijesto za palačinke. Dobro posoliti i popapriti.
U tavi ugrijte maslac i ispecite palačinke.
Kad ih ispečete omotajte ih alu folijom kako se ne bi hladile dok pripremate nadjev.
NADJEV
Ljutiku propirjati na ugrijanom maslinovom ulju dok ne postane staklasta. Dodati tikvicu, pirjati par minuta pa dodati korabicu i rajčicu te kratko propirjati.
Uliti povrtni temeljac i zakuhati, pa začinite solju, paprom, kajenskim paprom (ili chilijem) i šećerom.
Pirjati na laganoj vatri 5 min.
Dodati ovčji sir istrgan na male komadiće te promiješajte da se sir počne lagano topiti..
Svaku palačinku nadjenite smjesom od povrća i sira.