Primijetili smo na tržnici da je krenula sezona divljih šparoga pa, s namjerom da ovim proljetnim čistačima organizma poželimo dobrodošlicu – za današnji bezmesni ponedjeljak pripremili smo vam omlet sa šparogama. Za prste polizati!
Potrebno:
– vezica šparoga
– mladi luk
– 6 jaja
– šaka naribanog parmezana (Grana Padano)
– origano
– češnjak
– 100 g kozje fete
Priprema:
Šparoge očistite, odvojite mekani dio stabljike pa izlomite na kraće komade. Na mješavini maslinovog ulja i maslaca kratko prepecite tri sitno isjeckana mlada luka i dodajte im prethodno pripremljene šparoge. Posolite, popaprite, dodajte sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok šparoge ne omekšaju.
Razmutite 6 jaja i dodajte ih u tavu (koristite tavu koju možete staviti u pečnicu) i pecite ih na štednjaku, na laganoj vatri, 2-3 minute, bez preokretanja omleta.
Pospite s parmezanom i origanom, dodajte kozju fetu i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pečnicu (200°C) na 3-4 minute da se omlet dovrši.
Omlet možete servirati uz salatu od radiča rikule i matovilca.
Dobar vam tek želimo!