Volite Cheesecake? Pronašli smo za vas jedan recept koji ujedinjuje slavni cheesecake i možda još slavniju Nutellu, a ako želite napraviti jednu zdraviju verziju ovog deserta predlažemo da umjesto petit beurre keksa uzmete integralne kekse, umjesto šećera u prahu agavin sirup ili smeđi šećer, a Nutellu možete napraviti i sami prema receptu naše kolumnistice Dunje Gulin.
Sastojci:
250 g petit keksa
75 grama maslaca
Staklenka Nutelle od 400 grama
100 grama usitnjenih, prženih lješnjaka
500 grama kremastog sira
60 grama šećera u prahu ili smeđeg šećera
Priprema:
– Usitnite kekse u zdjelu miksera, dodajte maslac i žlicu Nutelle i miješajte.
– Dodajte 25 grama lješnjaka i nastavite miješati dok ne budete imali vlažnu, pomalo pjeskovitu teksturu.
– Ulite u okruglu posudu za pečenje promjera oko 23 centimetra i utisnite rukama ili žlicom. Stavite na hlađenje u zamrzivač.
– Pomiješajte sir i šećer dok se dobro ne sjedine i dodajte preostalu Nutellu te nastavite miješati.
– Izvadite posudu iz zamrzivača i na donji biskvit nanesite ovu smjesu.
– Ostatak lješnjaka posipajte po vrhu i stavite natrag na hlađenje najmanje sat vremena. Poslužite hladno!
U slast!
Izvor: Nigella.com