Juha od mladog luka s biskvitom od mrkve
Sastojci za biskvit: 2 žumanjka, 1/2 dl juhe od povrća, 2 bjelanjka, 6,5 dkg brašna, malo sjemenki sezama, 5 dkg mrkve, sol i papar.
Sastojci za juhu: 1/2 kg mladog luka,15 dkg krumpira, 9 dl juhe od povrća, 1 dl vrhnja, sol, papar i muškatni orašćić.
Priprema biskvita: žumanjke, toplu juhu od povrća i sol miješati sve dok smjesa ne postane kremasta. Od bjelanjaka istući snijeg te lagano umiješati brašno, sezam, papar, sitno naribanu mrkvu. Sve skupa dodati u kremu od žumanjaka. Žličicom vaditi hrpice tijesta i staviti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 min na 170*C.
Priprema juhe: 15 dkg luka sitno narezati i lagano propržiti na na malo maslaca..Ostaviti sa strane. Preostali mladi luk i krumpir sitno nasjeckati te skuhati u juhi od povrća. Gotovu juhu kremasto izmiksati štapnim mikserom, dodati vrhnje i začine, te proprženi luk.
Poslužiti sa biskvitom od mrkve.