Kao ideju za subotnji ručak, kuhar Krešo Kolman predlaže slasni gulaš od morskih plodova. Ovo gurmansko jelo može zadovoljiti sve apetite i ljubitelje dobrog okusa. Točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari. com.
Kako pripremiti gulaš od sipe, hobotnice i liganja :
Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk.
Kada se luk zažuti, ubacite odmrznutu hobotnicu narezanu na komade.
Nakon što ste promiješali ubacite očišćenu sipu (izvadite crnilo) i lignje narezane na komade.
Konstantno miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak narezan na kolutiće.
Zalijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin.
Ako želite možete dodati lovorov list i ružmarin.
Ubacite krumpir narezan na kockice, posolite, popaprite i promiješajte.
Za kraj dodajte pelate rajčica, zalijte vodom, poklopite i pustite da se na laganoj vatri sve zajedno kuha još pola sata do 40 minuta.
Pred kraj probajte da li je hobotnica kuhana i neka vam to bude znak da je jelo gotovo.
Servirajte i uživajte.