Med svakom jelu daje prepoznatljivi šmek koji ga razlikuje od klasične pripreme. Sjajno se slaže s kolačima, mesom, ali i ribom. Zbog toga vam preporučujemo da pripremite glaziranog okusa s medom i đumbirom s medom iz Zlatne Slavonije.
Sastojci
- ½ šalice meda iz Zlatne Slavonije
- ¼ šalice sojinog umaka (manje slanog)
- komad svježeg đumbira (otprilike 1,5 cm, tanko narezan)
- 1 režanj češnjaka (nariban)
- 4 fileta lososa
- 2 šalice kuhane smeđe riže
Priprema
Pomiješajte slavonski med, sojin umak, đumbir i češnjak te sve zagrijte u malom loncu na srednjoj vatri. Pirjajte nekoliko minute uz često miješanje. Skinite s vatre i marinadu ohladite na sobnu temperaturu.
Ohlađenu marinadu prelijte preko fileta i pustite neka odstoji 10 minuta. Potom procijedite marinadu u manju posudu i potom samu tekućinu (bez komada) zakuhajte još pet minuta na srednje jakoj vatri.
Filete lososa posložite u posudu za pečenje i pecite desetak minuta na najjačoj temperaturi. Kad su gotovi, prelijte ih s nekoliko žlica marinade i pecite još minutu ili dvije, dok ne budu gotovi i glazirani odozgo. Možete ih poslužiti sa salatom ili rižom.
100 plus proizvođača meda
Gdje možete nabaviti vašu teglicu slavonskog meda?! Ništa jednostavnije. Na području Zlatne Slavonije veliki je broj medara, pa je TZ Požeško-slavonske županije izdvojila popis udruga sa 100 plus proizvođača meda u Zlatnoj Slavoniji kojeg možete pronaći na njezinom webu, a svi medari obilježeni su na turističkim info kartama postavljenim širom županije.
Više na: https://www.visitslavonia.hr/
Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!