Tko je za jednu savršeno pečenu, hrskavu i sočnu pitu od sira s jednim malim twistom koji uključuje motanje u rižin papir? Iako se papir prvotno koristi za pripremu egzotičnih jela kao što su, primjerice, proljetne rolice, ovoj su piti došle kao naručene.
Sastojci
- 26 listova rižinog papira promjera 22 cm
- 600 g zrnatog sira
- 150 g kiselog vrhnja
- 200 g feta sira
- 1 jaje
- 250 g mineralne vode
- 1 ravna žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja + za premaz
Priprema
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva bez ventilacije. Što se tiče samog punjenja, možete koristiti sireve koje i inače koristite kada radite pitu, ali ako se odlučite za ovu verziju, pripazite na slanoću feta sira jer neki znaju biti jako slani. Pomiješajte sve sireve i vrhnje, dodajte jaje te sve dobro umutite.
Pripremite smjesu mineralne vode, maslinovog ulja i soli. Sve dobro umutite pjenjačom te prebacite u posudu koja je dovoljno široka i plitka. Uzmite dva rižina papira, spojite ih te umočite u tekućinu. Papir mora biti skroz mekan. Zatim ih stavite na tanjur, napunite s otprilike 1,5 žlicom punjenja te zarolajte.
Vrhove uvucite, stavite na pleh za pečenje te zamotajte tijesto u obliku puža. U sredinu dodajte još po žličicu punjenja od sira te koru premažite maslinovim uljem. Pite pecite 45 minuta dok ne poprime zlato-smeđu boju. Kada budu gotove, obavezno ih ostavite da se hlade minimalno 20 minuta.
Pročitaj i ovo:
- Pita od bundeve: Jednostavan recept za pravi jesenski desert
- Čokoladna pita s Oreo keksima – slatki užitak koji morate probati!
- Pita od jabuka – recept za najmirisniji jesenski desert

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







