Složit ćemo se – najbolji deserti su uvijek prepuni čokolade! Iako je priprema čokoladnih deserata često dugotrajan proces, donosimo vam jedan savršeni recept koji ćete pripremiti bez paljenja pećnice i tako još brže uživati u ovoj slasnoj čokoladnoj piti.
Sastojci
Kora:
- Maslac
- Oreo keksi (24 komada)
- Čokolada
- Tučeno vrhnje
- Vanilija
- Instant espresso prah
- Bijeli šećer
Krema:
- Tučeno vrhnje
- Bijeli šećer
- Čokoladne strugotine (možete ih sami napraviti!)
Priprema
Izmrvite Oreo kekse uz pomoć blendera ili ručno koristeći vrećicu s patentnim zatvaračem, a zatim otopite maslac i pomiješajte ga s Oreo keksima. Smjesu ravnomjerno rasporedite u posudu i stavite je u hladnjak. Zatim nasjeckajte čokoladu i otopite vrhnje u mikrovalnoj, a zatim sjedinite sastojke s vanilijom i instant espresso prahom.
Dok se ganache (mješavina čokolade i slatkog vrhnja) hladi, istucite ½ šalice vrhnja i šećera pa napravite gusti šlag. Sjedinite ganache i šlag te prelijte po smjesi s Oreo keksima. Ponovno istucite šlag i prelijte ga po čokoladnoj piti. Pitu ostavite u hladnjaku minimalno 6 sati, idealno preko noći. Uživajte u ovom slasnom desertu!
Pročitaj i ovo:
- Jamie Oliver: Kolač iz tave s borovnicama i kukuruznom krupicom
- Pavlova torta s jagodama za opušteni Uskrs s obitelji
- Čokoladna torta bez glutena – slastica u kojoj će svi uživati
Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!