Slasne, crvene plodove nećete još dugo moći gledati na tržnicama jer im sezona polako izmiče. Kako biste i nakon sezone jagoda mogli uživati u njihovom okusu najbolje ih je ukuhati sa šećerom i načiniti od njih džem ili marmeladu. Čitateljica Manuela s nama je podijelila svoj recept za ukusni džem i već se unaprijed veselimo isprobati ga.
Za džem je potrebno:
1,5kg očišćenih jagoda
800 g šećera
Priprema:
– Jagode očistite od peteljki i operite, a možete ih i sitno nasjeckati ili ostaviti cijele po želji. Manuela ih je prepolovila i kasnije samo prošla sa štapnim mikseroma kako bi ostali komadići, ali ne i cijele jagode.
– Tako pripremljene jagode pospite šećerom i stavite u frižider preko noći.
– Drugi dan zakuhajte jagode i kad se smjesa počne pjenit, skidajte postepenu tu pjenu s površine. Manuela pjenu ne skida jer nakon nekih 50-ak minuta pjena nestaje što je znak da je džem gotov.
– Vrući džem izlijte u vruće staklenke (zagrijane u pećnici na 100°C nekih 30 minuta) i zatvorite.
– Pustite da se lagano hladi i uživajte…