Curry s mesom je ukusan, ali bez mesa može biti još ukusniji. Zdjela puna slanutka i šarenih začina ne samo da će vam zadovoljiti okusne nepce, već će i boostati vaš imunitet, a nije toliko komplicirana za napraviti.
Sastojci
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 veliki luk, narezan na kockice
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- đumbir, oguljen i nariban (komad od cca. ½ cm)
- 1 jalapeño papričica, očišćena od sjemenki i narezana na ploške
- 2 žlice garam masale
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica soli
- 1 žličica crnog papra
- 400 g svježe rajčice, narezane na kockice
- 425 g slanutka, ocijeđenog i ispranog
- 120 ml vode
- ½ limuna, ocijeđenog
- ¼ šalice svježeg korijandera, nasjeckanog
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte dok ne postane proziran i rumen, oko 3-5 minuta. Nakon toga dodajte češnjak, đumbir i jalapeño papričicu. Nastavite kuhati na srednjoj vatri dok češnjak ne zamiriše, a jalapeño omekša, oko 3-4 minute.
Potom dodajte garam masalu, kurkumu, sol i papar pa nastavite kuhati 1-2 minute. Dodajte rajčice, slanutak i vodu i promiješajte pazeći da žlicom sastružete sve smeđe komadiće koji su se pojavili na dnu ili na stranicama lonca.
Kako se rajčice raspadaju, smjesa bi trebala poprimiti teksturu gustog variva. Po potrebi dodajte još vode prije nego što sve prokuha, a zatim poklopite poklopcem. Kada je poklopljeno, kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.
Skinite poklopac, smanjite vatru i umiješajte limunov sok i nasjeckani korijandar. Kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute dok ne uvene i postane svijetlo zelen. Poslužite preko basmati riže ili s prilogom od naana. Uživajte!

Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







