Kolumne
773 članaka
Kako iz jedne scene napraviti više fotografija: Kreativni pristupi u fotografiji hrane
Fotografija hrane nije samo umjetnost prikazivanja ukusnih jela, već i vještina izvlačenja maksimalnog potencijala iz jedne scene. Umjesto da snimate jednu fotografiju i završite sesiju, možete iskoristiti različite tehnike i…
Kako kroz oko društvenih mreža probuditi aromu i okuse
Prije nego što zaronimo u slasni svijet fotografiranja hrane, rado bih vam najavila temu koja će se provlačiti kroz moje kolumne na Naturali tijekom 2024. godine. Ove godine planiram objaviti…
Valentinovo i Aromara – vrijeme ljubavi, senzualnosti i opojnih mirisa
Svako vrijeme je idealno za ljubav! U to vrijeme zaljubljenosti, senzualnosti i preispitivanja bliskosti, prirodni sočni mirisi eteričnih ulja obujmljuju nas i stimuliraju naše najdublje osjećaje i impulse. To je…
Vedrana Orlović: Jaffa trifle – osvježavajući desert u čaši
Deserti u čaši su moje najdraže slastice! Vjerujem da ćete svi imati višak neke vrste biskvita – od kolača ili torte, okrajak brownija ili nefotogeničnih muffina kojima nema mjesta na…
Mara Doljak, mag. pharm.: Autentičnost – Koliko je važno ‘odvojiti’ se od roditelja
Ima jedan sitan detalj u bogatoj priči o autentičnosti na koji često zaboravimo. Što je to? Možemo se odijevati po zadnjoj modi, pratiti sve trendove šminkanja, raditi posao koji volimo,…
Vedrana Orlović: Uživajte u Želeu od kave sa šlagom
Deserti u čaši jedni su mi od dražih, poput, primjerice, Jednostavni sirovi cheesecake u čaši ili Žele desert od vodenog kefira. Premda su jednostavni, oku su ugodni i vrlo ukusni.…
Vedrana Orlović: Kolač od palente i mandarina
Savršeno ‘nesavršena’ kombinacija, rekli bi neki, ali sve do trenutka dok ne kušaju ovaj zavodljivi spoj koji je Vedrana Orlović ‘isčarobirala’ u svojoj kuhinji! Vrijeme je od mandarina, pa je…
Sandra Krstev Barać, mag.nutr.: Trebaju li osobe s hipotireozom izbjegavati kupusnjače?
Dijagnozu usporenog rada štitnjače, bez obzira na to je li u pitanju Hashimotova bolest ili ne, gotovo rutinski prati nutricionistički savjet da se iz prehrane izbace namirnice poput kupusa, brokule,…
Sandro Kraljević, mag. psych.: Kako uspješno odgovoriti na nečiju kritiku?
Kritiku gotovo pa nikad nije lako čuti. Čak ni kada nam je izrečena u najboljoj namjeri, nije baš ugodno biti suočen s vlastitim propustima i onime što smo pogrešno napravili.…