Advertisement
Ksenija Krajina Pokupec, dr. med.

Šalica čaja – ljekovito bilje za HPV

U novoj šalici čaja dr. Ksenija Krajina – Pokupec odgovara na pitanja čitateljica o HPV-u, humanom papilomavirusu, koji se javlja kod velikog broja žena i vodeći je uzrok karcinoma vrata maternice

 Šalica čaja – ljekovito bilje za HPV

Pozivamo čitatelje da se svojim pitanjima vezanim uz primjenu ljekovitog bilja kod raznih tegoba što aktivnije uključe u kreiranje kolumne dr. Krajina Pokupec „Šalica čaja – šalica zdravlja“ te da ih šalju na mail botana.zg@gmail.com

U tjednu smo borbe protiv karcinoma vrata maternicekoji se godišnje dijagnosticira kod 500 000 žena, a budući da je infekcija HPV-om (humanim papilomavirusom) vodeći uzročnik karcinoma vrata maternice, mnoge naše čitateljice zanima postoji li prirodna terapija za HPV i kako se koristi. Svoja pitanja su čitateljice Danijela i Irma postavile našoj poznatoj fitoterapeutkinji i kolumnistici dr. Pokupec-Krajina.
 
Naturala.hr još jednom poziva svoje čitateljice da ne posežu za samoliječenjem kod liječenja HPV-a jer se tek u kontaktu sa stručno obrazovanom osobom (fitoterapeutom) može odrediti prirodna terapija koja će biti učinkovita.
 
Uz to, fitoterapeut će u obzir uzeti i neke druge parametre vašeg zdravstvenog stanja kako bi odredio terapiju (ne samo rezultate papa testa i ginekološkog pregleda), te će terapiju prilagođavati kroz čitavo vrijeme korištenja. Iz tog razloga pozivamo čitateljice  – ne igrajte se sa svojim zdravljem, a ako se odlučite na prirodnu terapiju, kada je HPV u pitanju - obratite se osobama sa znanjem i iskustvom.
 
Danijela pita dr. Pokupec-Krajina:
 
Molim Vas za savjet i pomoć! Prije 2 god.dijagnosticiran mi je cin 2 na cin 3, operirana-konizacija urađena, nalazi u redu. Svaka kontrola od tada u redu osim ljetos, kad se pojavio cin 1.Koristila sam čajeve i biljne pripravke, zadnji papa test u 9mj.2011. u redu. Sad sam opet radila kontrolu i čekam nalaz. Imam troje djece i 26 g.
 
Danijela
 
Irma pita dr. Pokupec-Krajina:
 
Prije godinu i pol mi je ustanovljen HPV, CIN I, high risk. Nakon toga sam radila 3 papa testa i svaki je pokazao promjene povezane sa HPV-om, bez CIN-a. Sada, suprug i ja razmišljamo o bebi, ali želim prije toga pokušati da se riješim i tih promjena povezanih sa HPV-om. Postoji li terapija koju mi možete preporučiti i da li postoji mogućnost da vam pošaljem nalaze putem e-maila, obzirom da nismo iz Zagreba, ali uskoro planiramo doći.
 
Hvala na odgovoru i srdačan pozdrav,
Irma
 
 
Odgovor dr. Pokupec-Krajina:
 
Terapija za  CIN sastoji se najčešće od čajne mješavine, tinkture(biljne kapi) i mješavine ulja za CIN i HPV. Čaj i kapi se piju, a uljem se namoči mini tampon i drži se u rodnici svaku ili svaku drugu noć.
 
Biljke u čaju –imela, neven, kadulja, sljez i dr.pomažu u jačanju imuniteta i borbi protiv virusa. Tu su još i protuupalne  i protustresne biljke. Biljne kapi-tinktura se piju u mlakom čaju ili u deci vode i svojim ljekovitim i aktivnim tvarima nadopunjuju čaj i pojačavaju cjelokupnu terapiju. 
 
Osim toga, svi se žure i žele  da ih izliječim za tri dana, a to je nemoguće. Zato se čaj i kapi troše zajedno da terapija bude jača i da brže stignemo do cilja.  A,  vjerujte mi, polako, ali sigurno sa svim sam svojim dosadašnjim pacijenticama stigla do cilja. Nalazi su im odlični- nema ni CIN-a ni HPV virusa. Osim toga, te se osobe i cjelokupno osjećaju bolje, jače, zdravije i često su oko njih kolege na poslu bolesni i umorni, a oni zdravi. 
 
Kapi se u čaju piju u količini od 50-150 kapi, što ovisi o stupnju CIN-a i stanju dotične pacijentice, ali i o terapiju koju ja iz mjeseca u mjesec mijenjam i pojačavam tj. prilagođavam individualno.CIN I ,II ili III uspješno, za sada sto postotno rješavam fitoterapijom. Zbog ovih promjena nije poželjno odmah ići na konizaciju.Treba dobro pogledati nalaze i kompletnu situaciju, dosadašnju terapiju antibioticima i vaginaletama i u dogovoru sa mnom i vašim ginekologom odlučiti što dalje. Na žalost dolazi mi puno pacijentica koje troše antibiotike (a antibiotici ne djeluju na viruse pa tako niti na HPV), a dolaze i nakon jedne, dvije pa čak i tri konizacije koje su napravljene beskorisno.  
 
U pravilu medicinske struke konizacija se radi samo u slučaju Carcinoma in situ, a eventualno kod dugotrajnog  CIN-a III s mogućim komplikacijama. Budući se pod nož uvijek stigne - kako kaže narodna poslovica, ova terapija se pokazala odličnom i preporučujem svima da provedu fitoterapiju. Biljke su sve ispitane, majčica priroda nam ih je podarila - samo trebamo pružiti ruku.
 
Ova terapija traje opet individualno od dva mjeseca do godine dana, ali najčešće za oko 6 mjeseci imamo nalaze bez CIN-a i HPV-a. Ako su uz ovu dijagnozu prisutne i neke bakterije ili gljivice tada i njih pokrivam s terapijom. Prilagodim čaj i kapi i uz ulje dodam i myko kremu.
 
Dr Pokupec
 
 
 Radno vrijeme:
Pon, Sri 9-13
Ut, Čet - 14-18
Pet - ne radimo
 
 
BOTANA FITOCENTAR d.o.o.
Fito i aromaterapija, savjetovanje, nutricionizam, edukacija i masaža.
Adresa: Konjička 3, Zagreb
Tel: 01/3839-096
  
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  •  Šalica čaja – ljekovito bilje za HPV- komentira maja968 maja968

    Poštovani! Dijagnosticiran mi je hpv uz cin1. Kako doći do terapije?

  •  Šalica čaja – ljekovito bilje za HPV- komentira alica alica

    Svaka pohvala Vašoj rubrici! Prije 7 godina,došla sam k Vama s dijagnozom Cin 2 i HPV. Dali ste mi terapiju mješavine ?ajeva,tinkture i ulje za rodnicu,nakon 6 mjeseci moj nalaz je bio dobar!!! Terapiju sam nastavila još neko vrijeme ...Od tada moj nalaz Papa testa je uredan!!! Hvala Vam od srca !

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se