Palačinke se lako mogu ubrojiti među omiljeno jelo za doručak ili međuobrok kad poželite zasladiti dan. Za njihovu zdraviju varijantu, posegnite za bananama i zobenim pahuljicama, a obogatite ih zdravim i prirodno slatkim dodacima. Osim što je bogat antioksidansima, sirovi kakao prah palačinkama daje ozbiljan čokoladni kick, a zajedno s ekstraktom vanilije, palačinkama daje i okus grešnog deserta. Ali ipak zdravog, pogotovo kad ga prelijete preljevom od bobica. A kao dodatna prednost ovog jednostavnog i zdravog recepta, sve možete napraviti u blenderu za one dane kad nemate puno vremena.
Sastojci
Za palačinke
– 2 banane
– 2 jaja
– 1/2 šalice zobenih pahuljica
– 1/2 čajne žličice praška za pecivo
– 2 žlice sirovog kakao praha
– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
– prstohvat soli
Za preljev od bobica
– 2 šalice bobičastog voća po želji
– 2 čajne žličice meda
– 1 čajna žličica vode
Priprema
U blenderu pomiješajte narezane banane, jaja, zobene pahuljice, prašak za pecivo, kakao prah, ekstrakt vanilije i sol. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Pustite da odstoji 10-20 minuta prije pečenja. (Alternativno, napravite tijesto noć prije i čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku.)
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, pecite palačinke dok ne postanu zlatno smeđe boje s obje strane.
Za preljev od bobica, kombinirajte bobičasto voće s medom i vodom. Ako koristite jagode, narežite ih na četvrtine, a voće možete i lagano izgnječiti vilicom. Pustite da odstoje 10-15 minuta dok bobice ne počnu ispuštati sokove.
Palačinke poslužite s preljevom od bobicama ili javorovim sirupom.
Dobar tek!
Isprobaj i ovo:
• Neodoljivi recepti za palačinke koje su sve samo ne obične
• Ove su palačinke odlična ideja za doručak ako ste na keto dijeti
• Zelene palačinke – savršeni ljetni zalogaj koje će obožavati i mali i veliki