Nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka uspjela sam pronaći dobitnu kombinaciju omjera bezglutenskih brašna za galette. Kada sam razmišljala što će ovaj put biti punjenje, bio je dovoljan miris grožđa Izabela, a kako bi u potpunosti uživali u ovom desertu, potrebno je otkoštiti svaku bobicu grožđa. Vaš zagriz i zubi bit će vam zahvalni!
Bezglutenska galette s Izabelom
Sastojci
- 50 g brašna od tapioke
- 130 g maslaca sobne temperature
- 50 g brašna od zobi ili fino samljevenih zobenih pahuljica
- 150 g rižinog brašna
- 3 jušne žlice domaćeg mliječnog kefira
- 1 jaje sobne temperature
- čajna žlica Cejlonskog cimeta u prahu
Za punjenje
- 450 g otkoštenog grožđa
Za premazivanje ruba tijesta
- 1 žumanjak
Priprema
- Stavite u zdjelu brašna, cimet i tapioku pa izmiješate. Prstima umiješajte maslac narezan na kockice da se poveže s brašnom. Zatim dodajte jaje i kefir.
- Mijesite tijesto dok sve nije povezano pa razvaljajte u krug između dva papira za pečenje.
- Donji papir za pečenje, na kojem je tijesto, premjestite u okrugli kalup za pečenje.
- Na sredinu tijesta posložite očišćene bobice grožđa tako da rub tijesta (otprilike 5 cm) ostavite prazan. Kada posložite bobice, rubove tijesta preklopite prema unutra.
- Rub premažite razmućenim žumanjkom,
- Galette se treba peći oko 40 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnožutu boju (ovisno o jačini vaše pećnice).
- Pečenu galette možete posuti sa šećerom u prahu ili dodati malo meda, ako želite slađi okus.
- Poslužite uz kavu ili čaj i uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Hrskave borovnice iliti granola s voćem
- Tortica s makom i domaćim mliječnim kefirom by Vedrana Orlović
- Vedrana Orlović: Utječu li bakterije u crijevima na naše mentalno zdravlje?

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







