Svježe i lagano, ljetno-grčka verzija naše salate sa svježim krastavcima i vrhnjem. Obožavam ovo ljetno vrijeme jer znam da je sezona svježih krastavaca, time i sezona ljetne salate sa istima, kiselim vrhnjem, malo soli i malo luka.
Posebice prija uz jela s roštilja (a svi znamo da je sezona roštilja krenula) jer je osvježavajuća.
Sastojci
1 svježi krastavac srednje veličine
400 g čvrstog jogurta (ili kefira)
4 režnja češnjaka
Prstohvat soli
2 žlice maslinova ulja
2 žličice vinskog octa (ili limunova soka)
Po želji malo kopra
Priprema
Krastavac dobro operite, ogulite, naribajte i rukama istisnite kako biste ga ocijedili od ovde. Stavite u veću zdjelu, dodajte jogurt, sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, začine, maslinovo ulje i ocat. Sve dobro izmješajte. Poslužite hladno.
Napisala: Tamara Novaković
www.bite-my-cake.blogspot.com