Potrebni sastojci (za 6 osoba):
2 jaja
135 g kristal šećera
90 g otopljenog maslaca
60 ml domaćeg maslinovog ulja
75 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g glatkog pšeničnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
125 g svježih ili zamrznutih borovnica
125 g svježih ili zamrznutih crvenih ribizla
ribana korica 1 naranče
ribana korica 1 limuna
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jaja pomiješati s šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.
U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka.
Na kraju dodajte ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.
Voće mora biti sobne temperature. Ako koristite zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok.Voće pomiješajte s šećerom po volji.1/4 voća umiješajte lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto.
Kalup namastite s malo rastopljenog maslaca.Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.
Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredajte po površini kolača pa lagano žličicom utisnite voće u biskvit.
Stavite peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
Poslužite posuto šećerom u prahu.