Sastojci:
4 jaja
4 žlice oštrog brašna
4 žlice šećera
4 žlice mlijeka
1 prašak za pecivo
30 g želatine u prahu
3 jogurta
1/2 l slatkog vrhnja
25 dkg šećera u prahu
oko 1 kg jagoda
Priprema:
Izmješajte 4 jaja, 4 žlice brašna, 4 žlice šećera, 4 žlice mlijeka i prašak za pecivo u jednoličnu smjesu. Potom ulijetu smjesu u kalup i ispecite. Po želji, ali i po načinu prehrane, biskvit možete napraviti i od primjerice nerafiniranog brašna ili pak smeđeg šećera.
Kada je biskvit gotov, dok se hladi, napravite kremu. Želatinu rastopite u vodi (na poleđini pakiranja pročitajte postupak jer on može ovisiti o proizvođaču). Potom podgrijte 1 jogurt i dodajte želatinu. Kuhajte dok se želatina i jogurt u potpunosti ne stope, a potom dodajte preostala 2 jogurta. Jagode izmiksajte u kašastu smjesu koju ćete dodati u jogurt sa želatinom. Od slatkog vrhnja napravite šlag i dodajte šećer te nježno umješajte u smjesu od jogurta, želatine i jagoda. Potom sve prelijte preko biskvita i stavite u hladnjak na par sati kako bi krema očvrsnula. Ako vam je ostalo još jagoda, rasporedite ih po vrhu torte kao ukras.