Tiramisu je fantastičan kolač, svima dobro poznat. Kuhar Velimir Šimić otkriva novi način pripreme standardne poslastice, a detaljne upute i omjer sastojaka potražite na Kuhari.com.
Priprema
- Žumanjak i šećer mutiti desetak minuta na pari dok ne nastane gusta svjetla smjesa pa ju ostaviti da se malo ohladi.
-
Slatko vrhnje umutiti srednjom brzinom u kremasti šlag.
-
Mascarpone razmutiti s vanilin šećerom pa mu dodati kremu od žumanjaka.
-
Na kraju dodati šlag i dobro sve izmiješati.
-
U zdjelice za sladoled ili veće i šire čaše slagati prvo malo kreme pa red piškota umočenih u smjesu kave i ruma, zatim kremu, red piškota umočenih u smjesu kave i ruma i na kraju kremu.
-
Sve posuti prosijanim kakaom u prahu i staviti u hladnjak na par sati ili najbolje preko noći. Dekorirati po želji.