U suradnji s portalom Kuhari.com, donosimo vam recept za salatu s piletinom i avokadom kako je priprema Nikolina Dianezević. Za ovu neobičnu ljetnu kombinaciju slatko-ljutog dresinga, avokada i pikantne piletine, nije vam potrebno više od pola sata.
Sastojci
Za 2 osobe potrebno vam je:
Piletina
– 2 žlice sezamovog ulja
– 150 g pilećih prsa
– po želji soli
– 2 žlice meda
– 2 chili papričice
Dresing
– ostatak mješavine meda i chilija
– 1 ljutika
– 2 žlice sezamovog ulja
– 1,5 žlice svježeg soka od limete
– po želji soli
Salata
– 25 g rikole
– 3 lista radiča
– 1 avokado
– 25 g kikirikija
Priprema
Piletina
Na zagrijanom sezamovom ulju popržite pileća prsa (file) dok sa svih strana ne poprimi zlatno smeđu boju.
Nakon što se malo “odmorila”, piletinu narežite na komade debljine 2 cm i nakon što ste ih odložili na tanjur, posolite ih i premažite mješavinom meda i sitno sjeckane chili papričice.
Tanjur poklopite i pustite da se piletina tako marinira otprilike 10 minuta.
Dresing
Na tavi u kojoj se pržila piletina, 10-ak minuta popržite sitno sjeckanu ljutiku.
U posudu s ostatkom mješavine meda i sitno sjeckane chili papričice dodajte poprženu ljutiku, sezamovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limete, sol te sve zajedno promiješajte.
Salata
U tanjur za serviranje posložite mješavinu očišćene rikole i očišćene listove radiča.
Na salatu posložite mariniranu piletinu, na tanke ploške narezan očišćeni i oguljeni avokado, prelijte dresingom, posolite i pospite oljuštenim prženim slanim kikirikijem.