Uživali vi ili ne u Noći vještica, osmišljavali mjesecima svoj kostim i šminku ili smatrali Noć vještica još jednom zapadnjačkom izmišljotinom – vjerujemo da nas nećete odbiti ako vas zasladimo komadićem pite. Samo smo za vas ispekli neodoljivu Pumpkin pie!
Priprema tijesta
Potrebni sastojci
– 250 g maslaca
– 150 g smeđeg šećera u prahu
– malo soli
– 75 g brašna
– 3 žumanjka
– 3 žlice hladne vode ili hladnog mlijeka
– ½ praška za pecivo
Priprema
Omekšali maslac izmiksati sa šećerom i umiješati brašno, žumanjke i hladnu vodu te miješati dok se ne pretvori u kompaktnu smjesu za pitu. Stavite tijesto u frižider na 1-2 sata i potom ga razvaljajte i stavite u pleh za pite. Pecite ga 10 minuta na 180°C, izvadite i na njega stavite filu za pitu.
Priprema file
Potrebni sastojci
– 2 šalice pirea od bundeve
– 500 ml vrhnja za kuhanje
– 3 veća jaja
– 2/3 šalice smeđeg šećera
– 1 i ½ žličica mljevenog cimeta
– ½ žličice soli
– ½ žličice praška đumbira
– ½ žličice praška muškatnog oraščića
– ½ žličice mljevenih klinčića
Priprema
Bundevu prethodno ispecite u pećnici, odvojite meso i izmiksajte u multipraktiku do fine konzistencije. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte im pire od bundeve, vrhnje za kuhanje i sve ostale začine te stavite filu na tijesto koje ste prethodno pekli nekih 10-tak minuta. Pecite dalje s filom na 170°C 50 minuta.