Simpatični Jurica Rep spremio nam je ukusan obrok od piletine, povrća i staklenih rezanaca za tili čas. Staklene rezance, objašnjava nam Jurica, možete namočiti u kipućoj vodi kroz nekoliko minuta i potom staviti u hladnjak te ih potom koristiti nekoliko dana prema potrebi.
Točne omjere sastojaka za ovaj brzi ručak naći ćete na stranici Kuhari.com
Priprema
Na zagrijano suncokretovo ulje dodajte pileća prsa narezana na kockice.
Nakon par minuta piletina je uhvatila lijepu bijelu boju što je znak da možete ubaciti povrće – nasjeckanu crvenu papriku, tikvice i bambusove mladice. Sve začinite sa soli i paprom te konstantno miješajte kako nebi zagorilo (zbog jake vatre).
Nakon 5 minuta sve zalijte s kokosovim mlijekom te ubacite i staklene rezance (prethodno potopljene 2-3 minute u kipućoj vodi, ohlađene i ocijeđene).
Kada kokosovo mlijeko malo ispari ubacite zadnji sastojak – crvenu curry pastu. Sve dobro promiješajte i za minutu ste spremni za posluživanje.
Uživajte i dobar tek! 🙂