Jedna od najfinijih torti koja se radi s beze korom podrijetlo vuče iz Australije, a prema nekim izvorima posvećena je legendarnoj balerini Ani Pavlovoj te savršeno oslikava njezinu neponovljivu gracioznost i nježnu pojavu. Postoji niz varijacija ovoga deserta, a Darija Mužinić s portala Kuhari.com, u ovom videu pokazuje kako napraviti Pavlovu s malinama. Točne omjere sastojaka pronađite na linku.
Priprema
– Zagrijati pećnicu na 130 stupnjeva.
– Na papiru za pečenje nacrtati krug promjera 20 cm.
– Prvo lagano istući bjelanjke, a zatim početi dodavati šećer u prahu žlicu po žlicu i tući dok se sasvim ne poveže s bjelanjcima. Ovo se provjerava tako da uzmemo malo smjese između prstiju, mora biti glatko.
– Kad je smjesa glatka, umiješati kukuruzni škrob, ocat i ekstrakt vanilije.
– Smjesu rasporediti na papir za pečenje unutar nacrtanog kruga tako da u sredini ostane plitka udubina.
– Peče se sat vremena, možda koju minutu više. Ostavi se hladiti u isključenoj pećnici s odškrinutim vratima.
– U međuvremenu, istući slatko vrhnje s malo šećera (po želji) u šlag.
– Kad je “tijesto” ohlađeno, u udubinu staviti šlag i na njega maline.