Hoće li se i na vašem blagdanskom stolu naći bakalar? Kako ćete ga pripremiti? Na bijelo ili na brudet? Donosimo vam još jedan odličan recept za njegovu pripremu – paštetu od bakalara za vas sprema Đuro Rapaić.
Točne omjere sastojaka možete pronaći na stranici Kuhari.com.
Priprema
Suhi bakalar ostavite u vodi 2 dana da se dobro namoči, zatim ga skuhajte sat do dva u vodi (gotov je kada omekša), očistite od kosti i kožice i spremni ste za paštetu.
Tako pripremljen bakalar pomiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom, sitno sjeckanim peršinom, maslacem, majonezom, mlijekom, limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom, te sitno sjeckanim kaparama.
Sve sastojke usitnite i sjedinite štapnim mikserom.
Dobivenu paštetu dotjerajte ako je potrebno (zagustite, razrijedite, začinite) te je dobro ohladite prije serviranja.
Preporuka : poslužite paštetu na prepečenim trokutima toasta.
I za kraj, dobar tek ! 😉