Kombinacija okusa cheesecakea munjevitom brzinom osvojila je svijet – čak i oni koji ne znaju engleski znaju što je cheesecake. Jednostavno se priprema, osvježavajućeg je okusa i našem nepcu nudi nešto novo i neodoljivo. Za cheesecake ćete pronaći bezbroj recepata, a mi smo najzadovoljniji upravo s ovime koji vam danas donosimo.
Sastojci
Podloga:
20 dkg keksa za podlogu (McVitie’s Digestive, Pettit beurre, Speculas ili Lada)
15 dkg maslaca
3-4 žlice šećera
Krema:
500 g posnog sira, mascarponea ili krem sira
4 jaja
sok 1 limuna ili limete
5-6 velikih žlica šećera
1 vanilin šećer
Glazura:
400 ml milerama
3 velike žlice šećera
1 vanilin šećer
Postupak
1. Korak
Smrviti kekse, maslac i šećer dobro zajedno izmiješati u multipraktiku i smjesu utisnuti u kalup za tortu. Peći na 200 celzijevih samo 5 minuta. Smanjiti pećnicu na 170°C
2. Korak
U međuvremenu, od 4 bjelanjka istući čvrst snijeg. U drugoj posudi žutanjke dobro izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, dodati sir te na kraju lagano
umiješati snijeg od bjelanjaka. Tu masu polagano izliti u kalup u kojem su keksi i peći 20 minuta na 170 stupnjeva.
3. Korak
Izvaditi tortu iz pećnice i preliti izmiksanim mileramom, šećerom i vanilin šećerom te ponovno vratiti u ugašenu pećnicu. Ostaviti tako 5 minuta.
4. Korak
Ovo je možda najteži korak u pripremi ove torte, jer nakon pečenja tortu morate pustiti da se dobro ohladi. Najbolje je ostaviti je u hladnjaku preko noći.