Naturalin prijedlog menija za Badnjak – ove smo godine odlučili uz brudet od bakalara za Badnjak napraviti i lososa u bijelom vinu. Pogledajte video u kojem nas poznati chef Branko Ognjenović uči kako ga pripremiti. Priprema je jednostavna, a ako uspijete pronaći lososa iz divljeg uzgoja – tim bolje.
Točne omjere sastojaka pronaći ćete na Kuhari.com
Priprema
U tavu stavite maslac i na njega posložite mrkvu i poriluk rezane na trakice. Upalite slabiju vatru i povremeno promiješajte kako bi se maslac rastopio i povrće opustilo.
Nakon par minuta na povrće stavite filete lososa, sve začinite soli i paprom te podlijte s bijelim vinom. Poklopite lonac/tavu i pustite da se losos pošira na povrću.
Za desetak minuta podlijte sve s vrhnjem za kuhanje kako bi se umak još bolje povezao.
Kroz par minuta Vaše jelo je gotovo i spremno za serviranje.
Dobar tek!