Nije li čokoladna torta omiljeni slatkiš svake žene? Sada možete uživati u njoj bez straha od pretjeranih kalorija – to se traži! Ova čokoladna torta bez čokolade toliko je ukusna i zasitna da ćete se moći kontrolirati i stati nakon prve porcije, ali bez osjećaja da si nešto zakidate, a za čitatelje Naturala.hr pripremila ju je Aleksandra Žarak, poznata pobornica sirove kuhinje.
Želiš li naučiti više o sirovoj kuhinji dođi na radionicu!
Green Raw Godess Aleks Žarak otkrit će tajne sirove prehrane, a uz to ćeš degustirati prefina jela koja Aleks priprema. U Zagrebu u četvrtak 21. veljače u 11 sati ili, ako ima zainteresiranih za subotu 23 u popodnevnim satima, javite! Trajanje cca 2,5 sata, cijena 250 kuna, na radionici vas ćekaju svi potrebni materijali i „mljac“ degustacija.
Prvo ćete kušati najbolji hummus ikad s brzim & jednostavnim krekerima, potom ćemo se baciti na prefinu krepku krem juhu od gljiva, za glavno jelo ćemo spremiti sirove makarone sa sirom, a sladit ćemo se vanili muffinima s 2 različite kreme: kremom od naranče ili čokoladnim fudgeom te kao konac djelo krasi, sve ćemo okruniti troslojnim čokoladnim cheesecake-om.
Sve informacije na 098/238-799 ili na mail: aleksandrazarak@gmail.com
Ljepljiva čokoladna torta s malinama
Iznimno je zdrava zbog sirovog kakaa u kojem su antioksidansi sačuvani u puno većoj mjeri nego u konvencionalnoj čokoladi. Osim toga, sirovi kakao sadrži ogromnu količinu magnezija, vitamina C, Omega 6 masnih kiselina i serotonina te potiče gubitak kilograma i regulira razinu šećera u krvi. No pazite, da bi imao sva ta svojstva, kakao mora biti sirov!
Aparatura: Multipraktik, blender, ribež
Sastojci
Biskvit:
3 šalice oraha
2/3 šalice sirovog kakaa
¼ žličice himalajske soli
1 šalica datulja
Krema
3-4 datulje, namočene u vodi + malo vode u kojoj su se močile
¼ šalice agavinog sirupa (a s tim možete miješati med ili javorov sirup)
3 žlice sirovog kakaa
1 žlica rogača u prahu
Korica ribane naranče-oko 1 žličice
1-2 žlice soka naranče
1 šalica sjeckanog avokada
Svježe maline-po želji
Postupak
Prvo napravite biskvit: u multipraktik ubacite sve sastojke za biskvit i sameljite. Polovicu rasporedite na tanjur u obliku donje kore torte. Okolo možete staviti kalup, ali nije nužno jer je smjesa dosta čvrsta. U blender ubacite datulje, agavin sirup, kakao, rogač, avokado, koricu i sok naranče te izblendajte u baršunasto-kremasti nadjev. Provjerite okus pa dodajte ako nešto nedostaje.
Na donju koru torte namažite malo kreme pa ležerno pospite malinama. Na to stavite drugu koru torte i lagano pritisnite. Gore namažite ostatak kreme-ako je ima dovoljno, možete njome i obmazati tortu. Na vrh porazbacajte maline. Uživajte!
Dodatni savjet raw coach Alex
Ne morate koristiti samo maline. Uzmite bilo koje sezonsko voće kako biste „razbili“ dominaciju čokolade, ali ne morate ako ne želite. Naprimjer, kockice manga ili ploškice jagoda, borovnice, bilo koje bobičasto voće – mogućnosti su brojne i neiscrpne.