Svi ljubitelji tradicionalne ličke kuhinje dobro znaju kakav okus ima lička pogača. Ako ju još niste imali prilike probati, Kuhari.com i Igor Petek nude vam način kako da ju napravite. Gotova je za otprlike 50 minuta, ali odličan okus ovog ličkog specijaliteta u vašim će ustima potrajati puno duže.
Sastojci za 4 osobe:
– 3 jaja
– 1 čaša kiselog mlijeka
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1.5 dl ulja
– 300 g naribanog sira
– 250 g brašna
– sol
Priprema:
U zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih. Dodamo soli, kiselo mlijeko, prašak za pecivo i ulje, a potom sve dobro izmiješamo.
U dobivenu smjesu umiješamo ribani sir i brašno te sve zajedno prelijemo u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje i rasporedimo smjesu ravnomjerno.
Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 30-ak minuta.