Nesvakidašnji recept donosi nam Maja Matus. Jušna kombinacija pečene korabice i komorača oduševit će i najzahtjevnije. Više zanimljivih recepata možete naći na Majinom Dalmatia Gourmande blogu, kao i saznati inspiraciju za njena jela.
Juha od pečene korabice i koromača
(za 2 osobe)
Potrebni sastojci:
· 4 glavice korabice
· 1 manji korijen koromača
· 2 režnja češnjaka
· 3-4 žlice maslinovog ulja
· oko 500 ml – 700 ml vode
· sol, papar
Priprema:
· Zagrijte pećnicu na 200ºC.
· Korabicu očistite od listova i kore, operite ju pod mlazom hladne vode pa ju narežite na kockice otprilike 2 x 2 cm.
· Koromač također nasjeckajte, a češnjak ogulite.
· Nasjeckanu korabicu pomiješajte s koromačem i cijelim režnjevima češnjaka, sve stavite u tepsiju, posolite, popaprite i poprskajte uljem.
· Sve dobro izmiješajte tako da povrće bude nauljeno, pa stavite peći sve dok korabica ne omekša. Moja se pekla više od sat vremena, ali to ovisi i o pećnici. Izvadite povrće tek kada bude mekano.
· Pečenu korabicu zajedno s koromačem, češnjakom i uljem u kojem se povrće peklo premjestite u manji lonac, dolijte vodu, a po potrebi još soli i papra. Sve izmiksajte štapnim mikserom u kašu pa pustite da na laganoj vatri kuha još 10 minuta.
· Poslužite dok je još juha topla.
Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatia Gourmande