Helena Jakoliš s bloga Zdravo i slasno napravila je samo za vas Panna cottu od kokosa s preljevom od malina. Naravno, ako niste u mogućnosti pronaći svježu malinu – Helena predlaže da uzmete zamrznutu.
Sastojci:
120 ml bademovog mlijeka
4 žlice kokos ljuskica
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
4 žlice meda
100 ml hladne vode + 10 g agar-agar praha
Maline
Priprema:
U 100 ml hladne vode razmutite agar-agar prah. Zagrijte lagano bademovo mlijeko, dodajte kokos ljuskice, rastopljeno kokosovo ulje i med te pomiješajte pa nakon 1 min dodajte smjesu agar-agar koji ste razmutili u vodi i lagano kuhajte 2-4 minute. Smjesa će se polako zgusnuti. Pripremite kalup te smjesu ulijte u kalup. Smjesu ostavite pola sata na sobnoj temperaturi te nakon toga još stavila pola sata u zamrzivač. Poslužite s preljevom od malina koji ćete napraviti tako da izmiksate maline s malo limunova soka.