Namaz od patlidžana s orasima i Pašteta od lososa dva su slasna recepta preuzeta iz Prve hrvatske LCHF kuharice autorica Anite Šupe i Ariane Miljević Bugenvilija. Želite li prirediti nešto brzo, a oduševiti svoje ukućane ili goste ovi namazi su upravo savršeni zalogajčić. Napravite li uz njih još i LCHF kruh ili lepinje i vaša će večera, prema autoricama ove kuharice, biti savršeno uravnotežena. Pa, dobar vam tek!
Namaz od patlidžana s orasima
½ kg patlidžana
3 češnja češnjaka
5 žlica maslinovog ulja
3 žlice limunovog soka
2 žlice narezanih oraha
sol, papar
1 žličica usitnjenog peršina
Patlidžane izbodite čačkalicom i pecite u pećnici dok ne postanu mekani. Kad se ohlade, usitnite ih i protisnite kroz cjedilo. U smjesu dodajte sitno narezani češnjak, orahe, peršinov list i limunov sok. Dobro začinite. Poslužite uz neke od naših LCHF pogačica ili lepinja.
Pašteta od lososa
½ kg divljeg lososa
150 g maslaca
kapare po želji i ukusu
limunov sok
fini senf
bijeli papar
sol
Pečenog divljeg lososa očistite od kostiju, pa ga protisnite kroz fino sito. U to umiješajte maslac, limunov sok i ostale začine, količinu odredite prema vlastitom ukusu. Servirajte loptice namaza na plitke tanjuriće i ukrasite kaparama i kriškicama limuna. Kao podloga odlično prijaju kriške LCHF lepinja, a ukusno je i sa lososovim kavijarom!