Na vratima su se pojavili neočekivani gosti, i trebate ideju za brze i jednostavne zalogaje koje biste mogli staviti na stol? Ove 15-minutne bruskete inspirirane Grčkom bit će instant favorit i pritom na stol donijeti dašak Mediterana. Svježe rajčice, masline i aromatični začini sljubili su se s jednostavnim preljevom od maslinova ulja i balzamičnog octa. Poslužite na vrhu debelih kriški baguettea za savršeno predjelo ili prilog!
Sastojci
Za kruh
– 1 baguette, narezan na kriške
– 1 žlica maslinova ulja
– 1 češanj češnjaka, prepolovljen
Za nadjev
– 2 šalice cherry-rajčica, narezane na četvrtine
– 1/4 šalice kalamata maslina, bez koštica i nasjeckane
– 1/4 šalice svježeg bosiljka, nasjeckanog
– 1 žlica origana
– 1 žlica balzamičkog octa
– 1 žlica maslinova ulja
– sol, papar
– feta sir (po želji)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Narežite kruh, posložite kriške na lim za pečenje i premažite ih maslinovim uljem. Uzmite češanj češnjaka, prerežite ga na pola i prođite njime s obje strane svake kriške kruha radi dodatnog okusa.
Zapecite kruh do zlatno smeđe boje – oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice i odložite sa strane.
U međuvremenu pomiješajte cherry-rajčice, masline, bosiljak, origano, balzamički ocat, maslinovo ulje, sol i papar. Po potrebi prilagodite začine dodavanjem soli, bosiljka ili balzamičkog octa.
Poslužite na narezanim kriškama kruha. Po želji, povrh nadjeva namrvite feta sir.
Dobar tek!
Pročitaj i ovo:
• VIDEO: Tko bi rekao da mango tako odlično paše u salsu?
• Salata s pikantnom piletinom i avokadom