Dida Tiho vam predstavlja “Brudet od bakalara”, a točne omjere sastojaka možete pronaći na stranici Kuhari.com.
– Bakalar dobro istucite i stavite močiti u vodu jedan do dva dana.
– Sada je bakalar spreman za čišćenje – skinite mu kožu i izvadite kosti.
– U loncu pomiješajte komadiće bakalara, sitno sjeckanu ljutiku, peršin, češnjak, sol i papar, kolutiće peperoncinija i pasiranu rajčicu. Sve dobro zalijte s maslinovim uljem i dobro promiješajte.
– Stavite lonac na srednju vatru, malo ga zagrijte te napunite vodom.
– Kada ta prva voda malo iskuha, dodajte još vode te kuhajte slijedećih pola sata.
– Ubacite kockice krumpira i kuhajte slijedećih 20 minuta. Kada se tekućina reducira, krumpir ukuha a bakalar omekša, vaš brudet je gotov.
Uživajte
Veliko hvala djedu.. 🙂