Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Evo što se događa kad nemate vrijeme za sebe – i kako ga pronaći (čak i kada ste zauzeti)
    • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
    • Foto: Pexels
  • Humanitarni adventski uspon na Sljeme za Krijesnicu
    • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
    • Foto: Promo
  • Pečeni batat sa sirom: Brzinski obrok koji nikada ne razočara
    • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
    • Foto: canva
  • Čaj od metvice: 5 razloga zašto je najbolji mali ritual protiv stresa
    • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
    • Foto: Pexels
  • Hamed Bangoura: “Osjećam potrebu i odgovornost upozoravati na greške koje kao društvo činimo”
    • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
    • Foto: Privatna arhiva
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Prehrana Zdravi recepti Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama

  • Zdravi recepti

Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama

Čak i oni koji ne vole cvjetaču – zavoljet će ovo jelo

  • Posted on 16. lipnja 2012.2. rujna 2019.
  • 2 min
  • Autor: Maja Matus
  • Foto: Maja Matus
Total
28
Shares
28
0
0
Total
28
Shares
28
0
0

Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu Dalmatiagourmande gdje će vas dočekati veliki broj slatkih i slanih recepata popraćenih prekrasnim umjetničkim fotografijama.

Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama 
(za 4 kalupa, veličine 13 cm)
 
Potrebni sastojci:
 
• 2 manje glavice cvjetače, narezana na cvjetiće
• 2-3 žlice maslinovog ulja
• 2 cijela jaja
• 50 g sira (Paški, Pramenko, Gouda – po želji), nariban ili narezan na kockice
• 1 režanj češnjaka
• 2 žlice krušnih mrvica
• 50 g svježih kozica, po želji
• par komada sirovih divljih šparoga ili uzgojenih šparoga, po želji
• sol
 
Priprema:
 
• Cvjetaču narežite na cvjetove pa ih operite pod mlazom hladne vode. Ja iskoristim i unutarnje listove koje zajedno s cvjetićima skuham.
 
• U manjem loncu stavite kuhati cvjetaču s 1 žličicom soli. Neka kuha oko 15-20 minuta dok ne bude mekana. Kada je cvjetača skuhana, ocijedite ju od vode i vilicom propasirajte. Ja ne volim kada mi je skroz kašasto, volim kada ostane manjih komadića cvjetače pa ju propasiram samo u tri-četiri poteza vilicom. 
 
• Dodajte jaja, maslinovo ulje, češnjak, krušne mrvice, sol, kozice, šparoge i sir. Sve promiješajte pa ostavite sa strane da odstoji najmanje 10 minuta. 
 
• Zagrijte pećnicu na 200°C.
 
• Kuhanu cvjetaču rasporedite u kalupiće ili u jednu veliku keramičku ili vatrostalnu zdjelu. 
 
• Pecite oko 30-35 minuta (ako su manji) ili oko 45 minuta (ako ste koristili veći kalup). Rubovi moraju biti zlatno smeđi, a na površini se mora stvoriti korica.
 
• Poslužite toplo.
 
 
Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatiagurmande
Dalmatiagourmande.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
 

 

Total
28
Shares
28
0
0
Prethodni članak

    Top 10 ayurvedskih biljaka

    • Posted on 15. lipnja 2012.9. siječnja 2025.
    • Autor: Josipa Kovač
    Pročitaj
    Sljedeći članak

      U Hrvatskoj doručkuje tek 57% učenika!

      • Posted on 16. lipnja 2012.9. siječnja 2025.
      • Autor: Naturala.hr
      Pročitaj
      Pročitaj i ovo
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Pečeni batat sa sirom: Brzinski obrok koji nikada ne razočara

      • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Zvrkovi od rižinog papira sa sirom od domaćeg kefira

      • Posted on 26. studenoga 2025.25. studenoga 2025.
      • 3 min
      • Autor: Vedrana Orlović
      • Foto: vedrana orlović
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Ovo je oblik tjestenine koji kuhari preporučuju za svako jelo

      • Posted on 20. studenoga 2025.20. studenoga 2025.
      • 3 min
      • Autor: naturala.hr
      • Foto: pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Pavlova s poširanim jabukama: slatki oproštaj od jeseni

      • Posted on 19. studenoga 2025.19. studenoga 2025.
      • 3 min
      • Autor: Vedrana Orlović
      • Foto: Vedrana Orlović
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Batat punjen slanutkom – jednostavno jelo koje vraća energiju i dobro raspoloženje

      • Posted on 12. studenoga 2025.10. studenoga 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Vafli od lješnjaka s borovnicama brzo će postati tvoj novi omiljeni doručak

      • Posted on 3. studenoga 2025.3. studenoga 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: FREEPIK
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Čoko-banana muffini: Zdravi proteinski desert koji topi kilograme i gradi mišiće

      • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Uživajte u slatkom: 8 zdravih poslastica koje možete pojesti bez grižnje savjesti

      • Posted on 27. listopada 2025.24. listopada 2025.
      • 3 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels, freepik
      Croatia Airlines
      Poliklinika Bagatin
      Poliklinika Sinteza
      Poliklinika Sinteza
      Najnovije
      • Sve što ti nitko nije objasnio o gljivičnim infekcijama (a trebao je)

        • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
        • 6 min
        • Foto: Canva, Pexels
        Pročitaj
      • Black Friday u Fashion&Friends i Fashion Company trgovinama: Počeo je najuzbudljiviji shopping tjedan u godini!

        • Posted on 27. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
        • 2 min
        • Foto: Promo
        Pročitaj
      • Osjećate se iscrpljeno i bezvoljno? 5 znakova sezonske depresije koje većina ignorira

        • Posted on 27. studenoga 2025.26. studenoga 2025.
        • 3 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • Kako perimenopauza mijenja mozak – i zašto se osjećate “izgubljeno”

        • Posted on 27. studenoga 2025.26. studenoga 2025.
        • 3 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • 10 razloga zašto biste trebali jesti krastavce svaki dan

        • Posted on 27. studenoga 2025.25. studenoga 2025.
        • 3 min
        • Foto: kaboompics
        Pročitaj
      Izdvojeno
      • 1
        Evo što se događa kad nemate vrijeme za sebe – i kako ga pronaći (čak i kada ste zauzeti)
        • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
        • Foto: Pexels
      • 2
        Humanitarni adventski uspon na Sljeme za Krijesnicu
        • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
        • Foto: Promo
      • 3
        Pečeni batat sa sirom: Brzinski obrok koji nikada ne razočara
        • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
        • Foto: canva
      • 4
        Čaj od metvice: 5 razloga zašto je najbolji mali ritual protiv stresa
        • Posted on 28. studenoga 2025.27. studenoga 2025.
        • Foto: Pexels
      • 5
        Hamed Bangoura: “Osjećam potrebu i odgovornost upozoravati na greške koje kao društvo činimo”
        • Posted on 28. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
        • Foto: Privatna arhiva

      Newsletter

      Prijavite se na naš newsletter

      PRATITE NAS
      0
      0
      Najnovije objave
      • Zahvalnost je dobra za um, tijelo i raspoloženje – i još bolja za naš novčanik
        • Posted on 27. studenoga 2025.25. studenoga 2025.
        • Foto: Pexels
      • Roditelji za djecu: Glas iz Dubrave mijenja razgovor o vršnjačkom nasilju
        • Posted on 26. studenoga 2025.26. studenoga 2025.
        • Foto: privatna arhiva
      • Škola koja ide korak ispred reforme: Bright Horizons uvodi standarde Cambridge obrazovanja u Hrvatsku
        • Posted on 26. studenoga 2025.28. studenoga 2025.
        • Foto: promo
      • Vježbanje jednom tjedno – ima li uopće smisla?
        • Posted on 26. studenoga 2025.25. studenoga 2025.
        • Foto: Pexels
      O nama
      • Impressum
      • Opći uvjeti korištenja
      • Pravila privatnosti i politika kolačića
      • Kontakt
      Naturala.hr
      • Zdravlje
      • Prehrana
      • Mindfulness
      • Odnosi i veze
      • Ljepota
      • Lifestyle
      • Majčinstvo
      • Ekologija i održivost
      • Aktualno
      COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

      Upiši traženi pojam i stisni Enter.