Zdravo i fino

Puretina u tamnom azijskom umaku

Jurica Rep donosi dašak azijske kuhinje u naše domove

Mladi Jurica Rep voli eksperimentirati s namirnicama Dalekog istoka, a danas nam je priredio puretinu u tamnom umaku za čiju je pripremu koristio miso-pastu. 
Miso pasta od fermentirane soje daje vrlo specifičan okus azijskim jelima, a njezinu točnu količinu, korištenu u pripremi ovoga jela, pronaći ćete na stranici Kuhari.com
 
 
Priprema
 
Umak
 
U vruću posudu ubacite šećer da se rastopi tj karamelizira te konstantno miješajte kako ne bi zagorio.
Nakon što se šećer rastopi, zalijte ga s malo vode.
U kombinaciju rastopljenog šećera i vode ubacite i miso pastu.
Umak je gotov onog trenutka kada se miso pasta u potpunosti rastopi i poveže s ostalim sastojcima tvoreći pritom jednu finu, jednoličnu smjesu.
 
Meso & njoki
 
Prethodno marinirana pureća prsa (u istom umaku kojeg ste upravo napravili uz dodatak malo soja sosa) stavite na zagrijano suncokretovo ulje (srednje jaka vatra).
U drugoj tavi, na rastopljeni maslac, ubacite sitno sjeckani mladi luk te ga začinite sa soli i paprom.
Nakon par minuta, luk se malo opustio pa ga zalijte s vodom.
Kada voda zakipi, ubacite njoke i ostavite ih da se lagano ukuhaju tj da “popiju” vodu.
Nakon 10-ak minuta gotovo je meso i njoki su kuhani.
Sve je spremno za serviranje i ne zaboravite preliti s umakom.
Mala preporuka – servirajte posipano sezamovim sjemenkama.
 
 
 
Uživajte i dobar tek žele vam
Puretina u tamnom azijskom umaku
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.