Postoje dani kada se baš i nemamo vremena posvetiti svom doručku, bilo da je riječ o kajgani, palačinkama ili nečemu drugome. No većini ljudi je to svakodnevica. Vjerojatno imaju samo pet minuta da nešto smisle prije nego što prionu svakodnevnim obvezama. Ako vam ovo zvuči poznato, sigurni smo da će vam se ovaj brz i jednostavan recept za doručak bogat proteinima itekako svidjeti.
Jogurt bowl s čokoladnom ljuskom
Sastojci:
- jogurt po izboru
- 1 mjerica proteina ili kolagena u prahu
- 1 žlica chia sjemenki
- 2 žlice maslaca od oraha
- nekoliko mljevenih badema ili oraha
- 1-2 žlice otopljene crne čokolade
- sitno nasjeckano voće po izboru
Priprema:
1. Odaberite bilo koji jogurt koji vam odgovara. Možete se poigrati s okusima poput miješanog bobičastog voća, jagode ili vanilije, klasičnog jogurta ili jogurta bez laktoze. Ako spremate brzi međuobrok, poslužit će vam i manja čašica jogurta. No ako odlučite pojesti ovo jelo za doručak, možda biste trebali zagrabiti malo više jogurta kako biste ostali siti do ručka.
2. Umiješajte chia sjemenke u svoj jogurt s drugim dodacima po želji. Razmislite o nasjeckanom voću, bobičastom voću, zgnječenim orašastim plodovima, kolagenu ili proteinskom prahu.
3. Dodajte sloj maslaca od orašastih plodova – badema, oraha ili lješnjaka. Bilo koju varijantu koju preferirate.
4. Sada je vrijeme za preljev od čokolade. Jednostavno stavite komadiće tamne čokolade (ili koju god čokoladu želite) u malu zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i otopite ju dok ne postane glatka, a zatim je izlijte na vrh šalice jogurta. Otopljenu čokoladu ravnomjerno rasporedite žlicom tako da prekrije cijelu površinu zdjele ili šalice te po njoj posipajte dodatke po želji. Stavite svoje remek-djelo u zamrzivač na 10 minuta dok se spremate za posao.
5. Izvadite svoj jogurt iz hladnjaka i metalnom žlicom udarite po zamrznutoj čokoladnoj ljusci kako bi se razbila – i uživajte! Vjerujte nam, ovo ćete jelo poželjeti brzo ponovno okusiti.
Ako ujutro nemate vremena, pripremite obrok večer prije i stavite ga u hladnjak umjesto u zamrzivač. Tako će se čokoladni preljev stvrdnuti, no neće biti tvrd kao kamen kad ga ujutro pokušate slomiti.