Čak i ako niste ljubitelj kolača s kavom, ovaj će vas očarati. Apsolutno božanstveni čokoladni cheesecake dodatno je obogaćen šalicom jake crne kave i treba znati – što će kava biti bolje kvalitete – bit će bolji i okus ovoga kolača. U slast!
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g Digestive keksa
- 100 g otopljenog maslaca
Za kremu:
- 500 g mascarpone sira
- 160 g smeđeg šećera
- 2 paketića želatine u prahu
- 8 žlica vode za natopiti želatinu
- 100 g jake crne kave
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Mljevene kekse rukom pomiješajte s otopljenim maslacem pa smjesu utisnite na dno kalupa promjera 20 cm. Žlicom izravnajte površinu i stavite kalup s podlogom u hladnjak dok pripremate kremu.
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite je da se dobro natopi. Skuhajte kavu, a sir izmiksajte zajedno sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Kad se želatina natopi, lagano zagrijte procijeđenu kavu i stavite želatinu te miješajte dok se ona ne otopi. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje sa šlagom i šećerom u prahu – šlag treba biti čvrst.
Kavu sa želatinom polako izlijte u posudu sa sirom i kratko sve zajedno izmiksajte. Na kraju pjenjačom umiješajte slatko vrhnje dok ne dobijete jednoliku smjesu. U smjesu dodajte na pari rastopljenu čokoladu i stavite hladiti preko noći. Ukrasite po želji.
Pročitaj i ovo:
- Cheesecake na japanski način: Super recept od samo 3 sastojka
- Cheesecake u čaši sa šumskim voćem – brz, jednostavan i prefin desert
- Božanstveni sirovi cheesecake s malinama
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!