Ako vas je odjednom uhvatila želja za slatkim ili se želite odmaknuti od klasičnog, napravite cheesecake na japanski način. Ova je slastica idealan izbor ako nemate živaca za ‘prtljanje’ s mnogo sastojaka ili ne želite satima stajati nad smjesom.
Za tzv. ‘souffle cheesecake‘ su vam potrebna tek tri sastojka, a izrada je i više nego jednostavna. Tortu na kraju posipajte šećerom u prahu, dodajte šlag ili osvježavajuće voće – poigrajte se na načine koji vam okusom odgovaraju. Tortu poslužite uz kavu ili čaj i uživajte u nježnim okusima.
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 grama bijele čokolade
- 125 grama kremastog svježeg sira
Priprema:
Prvo odvojite žutanjke od bjelanjaka, a bjelanjke stavite u hladnjak da se ohlade. Zatim razlomite čokoladu na kockice i otopite je na pari. Otopljenoj čokoladi dodajte kremasti sir po želji i promiješajte dok ne dobijete konzistentnu smjesu. Maknite smjesu s pare, dodajte žutanjke i promiješajte. Bjelanjke istucite u odvojenoj posudi u čvrsti snijeg i pažljivo umiješajte u smjesu.
Namastite kalup u kojem ćete peći tortu te ga stavite u neku dublju tepsiju ispunjenu vodom kako bi se namirnice nježnije termički obradile. Sve zajedno stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta. Kada je torta pečena, ugasite pećnicu, ali tortu izvadite tek za nekih 20-ak minuta.
Pročitaj i ovo:
- VIDEO Bez glutena, bez pečenja: Božanstveni sirovi cheesecake
- Cheesecake u čaši – brz, jednostavan i prefini desert
- Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama