Pistacije su slatke i slane te su odličan međuobrok same po sebi. Ali, kada ih dodate kremastom sladoledu, okusi su nevjerojatni. Ovu posebnu poslasticu pripremite za uživanje u vrućini i podijelite s omiljenom osobom.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme zamrzavanja: 90 minuta
Sastojci:
- ¾ šalice ljuštenih pistacija
- 2 ½ šalice kokosovog mlijeka
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ½ žlice ekstrakta badema
- sjeckane pistacije za ukras
Priprema:
- Izmješajte kokosovo mlijeko i pistacije u blenderu i blendajte dok ne postane glatko.
- Dodajte ostatak sastojaka i izmiješajte.
- Kušajte i dodajte još javorovog sirupa ako želite da bude slađi.
- Smjesu ulijte u aparat za sladoled i razmutite slijedeći upute proizvođača. Smjesa bi se trebala stvrdnuti u kuglicu nakon otprilike 20-30 minuta.
- Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i zamrzavajte najmanje 2 sata.
- Ovaj ukusni domaći sladoled poslužite u zdjelici ili kornetu, posut nasjeckanim pistacijama za ukras.